Öppna meny

Gör skillnad! Sök till JSU:s styrelse.

Ansökningarna är nu öppna för de positioner i Jönköpings Studentkår som fortfarande är lediga. Ta chansen att gå med i detta team och göra en verklig skillnad för dig själv och dina medstudenter!

Varför ska du engagera dig i Studentkåren?

  • Du får möjligheten att direkt påverka studentlivet.
  • Du får chansen att bredda ditt nätverk och träffa nya vänner.
  • Du får arbetslivserfarenhet som kan ge ett extra lyft för ditt CV.
  • Du tjänar in Study Abroad-poäng.

VILKA POSITIONER ÄR LEDIGA?

Styrelseledamot - 2 lediga positioner

Som styrelseledamot är ditt jobb att vara studenternas röst i de beslut som styrelsen ansvarar för. Detta innebär att du förväntas delta i aktiviteter, evenemang och andra sätt att hålla kontakt med dina medstudenter för att senare representera deras åsikter. Du måste också hålla dig uppdaterad om vad som händer inom JSU som organisation, eftersom styrelsen ansvarar för att övervaka utvecklingen av Studentkåren. Bland annat kommer du att få erfarenhet av hur man hanterar och utvecklar en organisation på en strategisk nivå.

Läs mer i rollbeskrivningen Pdf, 156.2 kB. eller kontakta president@js.ju.se för mer information.

Valberedning - 5 lediga positioner

Valberedningen intervjuar kandidater för olika positioner inom Studentkåren. Baserat på intervjuerna tar valberedningen fram en rekommendation för den bästa kandidaten. De spelar en avgörande roll, och deras åsikter väger tungt. En del av valberedningens arbete är också att leta efter lämpliga kandidater för rollerna. Detta innebär att kommittén behöver vara ute bland studenter vid aktiviteter och evenemang för att få kontakt med potentiella kandidater. Det finns dock inget krav på att du har ett stort nätverk från början.

Som medlem i valberedningen får du möjlighet att utveckla dina färdigheter i intervjuteknik och rekrytering.

Läs mer i rollbeskrivningen Pdf, 120.3 kB. eller kontakta president@js.ju.se för mer information.

Operations Controllers - 2 lediga positioner

Operations controllers, på svenska verksamhetsrevisorerna, är ansvariga för att säkerställa att styrelsens arbete följer JSUs stadgar och andra styrdokument. Den här positionens huvuduppgift är att observera och agera vid behov. Du kommer att få insikt i hur Studentkåren fungerar och få chansen att få erfarenhet av organisationsutveckling och strategiskt arbete. Observera att verksamhetsrevisorerna inte har rösträtt inom JSUs styrelse.

Läs mer i rollbeskrivningen Pdf, 119 kB. eller kontakta president@js.ju.se för mer information.

Alumni - 1 ledig position

Som alumnistyrelseledamot är ditt jobb att ge vägledning och expertis till styrelsen. Med din kunskap och erfarenhet kan du bidra med ett bredare perspektiv till styrelsemötena för att strategiskt vägleda JSU. Ett krav för att vara behörig för positionen är att ha tagit examen från en utbildning vid JU. Det är inte ett krav att tidigare ha varit en del av JSU

styrelse.

Läs mer i rollbeskrivningen Pdf, 156.2 kB. eller kontakta president@js.ju.se för mer information.

HUR ANSÖKER JAG?

  1. Du skickar in din ansökan med CV och personligt brev via e-post senast den 16 september.
  2. Valberedningen kommer att kontakta dig för en intervju. Intervjuer genomförs löpande, och alla kandidater som ansökt innan sista datumet har möjlighet att bli intervjuade.
  3. Valberedningen kommer att kontakta dina referenser.
  4. Du kommer att bli inbjuden att presentera dig själv, i maximalt 5 minuter, på fyllnadsvalet den 23 september. Tid och plats kommer att meddelas under rekryteringsprocessen. Efter presentationen kan styrelsen ställa ytterligare frågor.
  5. Styrelsen kommer att granska alla ansökningar, lyssna på kandidaterna och sedan fatta beslut med hänsyn till valberedningens rekommendation.

Du kan också ansöka på plats. I så fall kommer du inte att intervjuas av valberedningen.

Har du fler frågor om ansökningsprocessen? Kontakta president@js.ju.se

Ansökan måste vara skriven på engelska. Dessa positioner kräver också att kandidaterna kan tala och skriva på engelska.

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar



Ansök senast den 16 september!

Vision
Jönköpings Kommun
OnePartnerGroup
Friskis & Svettis